Vliesbehang aanbrengen door behanger

Wil je een strakke muur? Kies dan voor vliesbehang aanbrengen door één van onze professionele behangers. Vliesbehang plakken is niet zo eenvoudig als het lijkt. En waarom zou je zelf veel moeite en tijd erin stoppen, terwijl je goedkoop een vakkundige behanger kan inhuren? 

Wil je vliesbehang aanbrengen in je nieuwe huis of renovatie woning? Vraag dan zeker een offerte aan bij Behangservice Nederland. Ons team van 90 behangers werken door heel Nederland. Dus ben je op zoek naar een behanger Amsterdam of een vliesbehanger Rotterdam? Wij hebben een landelijke dekking van vakkundige behangers. 

Vliesbehang aanbrengen is een vak apart, maar door te kiezen voor een professionele behanger ben je verzekerd van een glad en oogverblindend resultaat. Bovendien ontvang je de beste prijs, de beste kwaliteit en een 100% garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. 

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een behangsoort, die uit twee lagen bestaat: een vliesachtige onderlaag en een afdruklaag. De vliesachtige onderlaag is gemaakt van kunststofvezels (glasvezel) en is sterk en duurzaam. De afdruklaag kan afbeeldingen, patronen of kleuren bevatten en is gemaakt van papier of textiel. 

Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd, vanwege de snelle aanbrengtijd. Bij vliesbehang plakken hoeft deze niet ingelijmd te worden. Bovendien kun je vliesbehang overschilderen. Er zijn verschillende soorten snelbehang zoals renovlies behang, vlies fotobehang, glasvliesbehang en glasvezelbehang. Elk soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

Vliesbehang

10 Voordelen vliesbehang plakken 

Vliesbehang plakken heeft enkele voordelen vergeleken met traditioneel behang. Wat zijn de 10 voordelen van vliesbehang behangen?

 1. Eenvoudig aanbrengen: Vliesbehang plakken is eenvoudig en hoeft niet voorbehandeld te worden met verf of lijm.
 2. Goede hechting: De vliesachtige onderlaag zorgt voor een goede hechting aan de muur, waardoor deze niet snel loslaat of bubbels krijgt.
 3. Voorkomt scheuren: Het vlies kan scheuren in de muur voorkomen.
 4. Gemakkelijk reiniging: Eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of spuitbus.
 5. Isolerende eigenschappen: Deze behangsoort heeft ook nog eens isolerende eigenschappen, waardoor het helpt om de warmte in de winter en de koelte in de zomer binnen te houden.
 6. Goede geluidsisolatie: Vlies biedt een goede geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf of van de buren minder hoorbaar is in de ruimte.
 7. Brandvertragend: Sommige soorten vliesbehang zijn brandvertragend, wat een extra veiligheidsvoordeel kan zijn.
 8. Milieuvriendelijk: Dit behang is vaak gemaakt van recyclebare materialen en kan gemakkelijk worden verwijderd zonder de muur te beschadigen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
 9. Verschillende stijlen en kleuren: Verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor het geschikt is voor verschillende interieurs. Bovendien is vliesbehang overschilderbaar.
 10. Over bestaand behang aan te brengen: Vlies behang kan vaak over bestaand behang worden aangebracht, zonder dat het behang eerst verwijderd hoeft te worden. Dit bespaart tijd en kosten.

Houd er wel rekening mee dat vliesbehang behangen niet geschikt is voor natte ruimtes zoals badkamers en keukens. En ook niet voor ruimtes met vochtproblemen. Hiervoor is renovlies of glasvliesbehang de oplossing. Voor alle behangsoorten kopen en plakken, kan je terecht bij Behangservice Nederland. 

Waarom laten aanbrengen door behanger

Vliesbehang aanbrengen door een behanger van Behangservice Nederland heeft veel voordelen. Een professionele behanger brengt het vliesbehang efficiënter en professioneler aan. Ook beschikt de behanger over de juiste kennis en ervaring om het behang strak aan te brengen zonder fouten. Denk hierbij aan luchtbellen, scheuren of oneven plakken. 

Door gebruik te maken van professionele gereedschappen en methodes, werkt een vakbekwame behanger sneller dan wanneer je het zelf doet. Bovendien hebben onze behangers toegang tot grotere hoeveelheden materialen tegen een lagere prijs waardoor er bespaard wordt op de kosten van materialen. Deze besparing rekenen we uiteraard aan je door. 

We bieden bovendien 100% garantie op de afwerking, waardoor je zeker bent van een goed resultaat. Bovendien neemt de behanger de verantwoordelijkheid voor eventuele fouten of problemen. Kies daarom voor een gerenommeerde en ervaren behanger van Behangservice.nl. Vraag een gratis offerte aan voor het vliesbehang aanbrengen door ons behangbedrijf. 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten vlies behang verkrijgbaar, met ieder de unieke voordelen van vliesbehang behangen. 

 • Renovlies behang: Renovlies is speciaal ontworpen voor renovatieprojecten. Het is dun en eenvoudig te verwerken, en kan over bestaand behang worden geplakt. Ook zeer geschikt voor de muren van nieuwbouw, om scheurtjes in de wanden te voorkomen.
 • Vlies behang met fotoprint: Dit type behang heeft een afbeelding of foto geprint op de voorkant, waardoor het een unieke uitstraling heeft.
 • Vlies behang met structuur: Voorzien van een structuur, zoals een houten of steenstructuur, waardoor het een natuurlijke look heeft.
 • Glans vliesbehang: Dit type heeft een glanslaag, waardoor het glanst in het licht.
 • Behang met motieven: Dit behang is voorzien van motieven zoals bloemen, figuren en patronen, die een unieke uitstraling geven aan de muur.
 • Met 3D-effect: Behang dat voorzien is van een 3D-effect, zoals een reliëf of diepte-effect, waardoor het eruit ziet alsof de afbeelding uit de muur komt.
 • Met vliesvoering: Deze behangsoort heeft een vliesvoering, waardoor het beter isoleert en bovendien geluiddempend werkt.
 • Voor buitengebruik: Vlies behang dat speciaal ontworpen is voor buitengebruik, waardoor het bestand is tegen weersomstandigheden.

Bij het kiezen van vlies behang, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van de ruimte waar het behang wordt aangebracht. Bijvoorbeeld voor een natte ruimte als de badkamer, dan is het beter om vochtbestendig vlies (renovlies) te kiezen. 

Vliesbehang

Vliesbehang glad voor strakke afwerking

Naast genoemde soorten behang is er ook nog een type vliesbehang glad. Zoals de benaming al aangeeft, levert dit een zeer gladde afwerking op. Dit betekent dat er geen structuur of motieven op het behang zijn afgedrukt en dat het een egale, strakke uitstraling heeft. Dit type vliesbehang is vaak eenvoudiger te verwerken dan vliesbehang met structuur of motieven, omdat het minder kans geeft op fouten tijdens het aanbrengen. 

Bovendien kan het gemakkelijker worden geverfd of beschilderd, waardoor het een flexibel decoratie-item is. Vliesbehang glad is vaak een populaire keuze voor moderne interieurs, omdat het een strakke, eenvoudige maar luxe uitstraling geeft. Voor vliesbehang glad aanbrengen, schakel je uiteraard de professionals van Behangservice.nl in. Vraag een gratis offerte aan, welke bovendien 1 jaar geldig is. 

Kies kleur met vliesbehang overschilderen

Vlies heeft een mooie eigenschap en dat is dat je vliesbehang overschilderen kan. Hierdoor kun je de kleur kiezen die bij de kamer past. Wel hangt het van de kwaliteit van het behang af, hoe goed het vliesbehang overschilderen uitpakt. Bij Behangservice werken we enkel en alleen met A-kwaliteit behang en toebehoren, waardoor vliesbehang overschilderbaar is.  

Bij vliesbehang overschilderen zijn er enkele stappen te doorlopen: 

 • Voorbereiding: Begin door het te behangen oppervlak grondig schoon te maken en te ontvetten. Als er oude verf op het behang zit, moet deze worden verwijderd. Als het behang op een grote oppervlakte is aangebracht, kan het handig zijn om het te verdelen in secties voor gemakkelijker toegang.
 • Primeren: Voordat je start met schilderen, breng je een primer aan. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf aan het behang. Gebruik een primer die geschikt is voor behang en volg de instructies.
 • Schilderen: Wanneer de primer is opgedroogd, start je met vliesbehang overschilderen. Gebruik een kwast of roller en zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt. Laat de verf drogen volgens de instructies.
 • Lagen: Als de eerste laag verf is opgedroogd, breng je naar wens een tweede of derde laag. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.
 • Afwerking: Wanneer de laatste verflaag is opgedroogd, kun je het behang afwerken met een glans of matlak.

Houd er rekening mee dat vliesbehang overschilderen niet voor elke situatie geschikt is, omdat het afhangt van de kwaliteit en conditie van het behang. Als ook van de verf die je wilt gebruiken. Het is aanbevolen om een test stukje te doen voordat je het hele oppervlak overschilderd. 

Wil je zeker zijn van een goede gladde behangen muur in de juiste kleur? Laat dan een vakbekwame behanger het vliesbehang overschilderen. Hiervoor kun je bij Behangservice Nederland terecht. 

Kosten vliesbehang per m2

De kosten vliesbehang per m2 is afhankelijk van enkele factoren. Zoals het soort vliesbehang, de grootte van het project en de moeilijkheidsgraad. Een gemiddelde prijs voor vliesbehang per m2 varieert, omdat de prijzen afhankelijk zijn van de kwaliteit van het behang en het merk. Voor een beter beeld van de kosten, is het aan te raden om een gratis offerte aan te vragen. 

We werken met iets duurdere en hoge kwaliteit behangrollen, wat het beste resultaat oplevert en ook langer meegaat. Met behang aangebracht door Behangservice Nederland profiteer je nog jarenlang van prachtige strakke muren.

Wil je meer weten over vliesbehang aanbrengen en wat de kosten van een vliesbehanger zijn? Contacteer Behangservice Nederland, we hebben een landelijke dekking. Of vraag gelijk een vrijblijvende prijsopgave aan.

In 4 stappen professionele behanger inhuren

In 4 eenvoudige stappen kan je een professionele behanger inhuren van Behangservice Nederland: 

 1. Contact: Vul het contactformulier in voor behanger inhuren. 
 2. Doornemen klus: We nemen telefonisch contact met je op om de details van de behangklus te bespreken.
 3. Gratis offerte: Zonder enige verplichting ontvang je een offerte die 1 jaar geldig is. 
 4. Startdatum: Zodra je akkoord geeft op de offerte, plannen we de startdatum in voor vliesbehang plakken.

Vraag een gratis offerte aan voor de beste prijs bij behangservice.nl.

Op deze afbeelding staat de aanbieding van Behangservice.
Deze button gaat naar de pagina over renovlies.
Deze button gaat naar de pagina over vliesbehang.