Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een van de sterke behangsoorten met een decoratief karakter. Dat komt omdat de glasweefsels in een geweven structuur tot stand komen en een soort dik gaas vormen.

Er zijn diverse structuren te onderscheiden bij glasweefsel. Een van de meest bekende en toegepaste uitvoeringen betreft het vierkantjesmodel of ruitjesmodel.

Het is echter ook mogelijk om glasweefselbehang te kopen met een visgraatmotief. Dat zorgt voor een stijlvolle afwerking van uw muur.

Wil je glasweefselbehang aanbrengen? Behangservice.nl heeft op dit moment een aanbieding. Dit scheelt je veel geld per vierkante meter! Vraag gratis een offerte aan.

Is er verschil tussen glasweefselbehang en glasvliesbehang?

Tijdens uw oriëntatieproces voor het kopen van glasweefsel behang komt u vaak verschillende termen tegen. Bijvoorbeeld onder meer glasvliesbehang.

Er ontstaat dan verwarring over of het nu om hetzelfde type behang gaat of niet. Het enige verschil is de benaming. Glasweefselbehang verwijst naar de wijze van produceren.

Het materiaal is hetzelfde, want dat is glasvlies. Bij glasweefsel behang is de wijze van produceren het weven van glasvezels. Glasvliesbehang is hetzelfde alleen kent geen verwijzing naar de productiewijze.

Is glasweefselbehang dan ook hetzelfde als renovlies?

Ja en nee, er is wel een verschil in uitvoering. Glasweefsel is van oudsher geproduceerd met structuur. Door de jaren heen zijn er vernieuwingen gekomen.

Renovlies is doorgaans volledig glad, maar is ook met structuur verkrijgbaar. Renovlies bestaat uit samengeperste glasvezels die een glad geheel vormen en is zeg maar te zien als de modernste versie van glasweefsel behang.

Beide soorten bestaan om het onderscheid in uitvoering aan te duiden naast elkaar. Het originele glasweefsel behang is doorgaans net wat dikker dan renovlies en dat is eveneens nog een opmerkelijk verschil.

Vliesbehang is weer een benaming voor behang van polyester met papier of vinyl.

 • Glasweefsel behang: geweven structuur
 • Glasvliesbehang: verschillende soorten
 • Renovlies: samengeperste glasvezels
 • Vliesbehang: polyester met papier of vinyl

Kwaliteit van glasweefselbehang

Het is bij uw keuze van het kopen van glasweefsel behang belangrijk om op de kwaliteit te letten. Het originele glasweefselbehang is redelijk dik en heeft een uitstekende kwaliteit.

Renovlies is dunner dan het originele glasweefsel behang, maar wel ook sterk. Bij het kopen van glasvezelbehang speelt de dikte en stevigheid zeker een belangrijk rol.

De dikte en stevigheid van het geweven glasvezel behang drukt men uit in een aantal gram per m2. Het is ook belangrijk dat de randen van de banen goed zijn afgewerkt en niet rafelig zijn.

Kies voor zekerheid van kwaliteit

Het is voor u belangrijk dat de eenmaal behangen muren er strak uitzien en top zijn afgewerkt. Dat staat of valt al met de keuze voor het glasweefselbehang, maar ook met de uitvoering.

Om voor de zekerheid van kwaliteit te kiezen, heeft u de mogelijkheid om een van onze professionele glasweefselbehangers in te schakelen.

Daarbij is het eveneens mogelijk om alles in één keer goed te doen en ook het glasweefsel behang bij onze behanger aan te schaffen.

Verhouding prijs en kwaliteit glasweefsel behang

De prijs zegt niet altijd alles, maar een te lage prijs staat bij glasweefselbehang echt niet voor de beste kwaliteit,

De prijs en de kwaliteit moeten gewoon in verhouding zijn. Bij onze glasweefselbehangers zijn deze uitstekend in elkaar met verhouding, maar wel met een extra voordeel.

Door onze werkwijze profiteert u bij ons namelijk van het voordeel dat u wel extra voordelig uit bent. Onze werkwijze vertaalt zich namelijk in scherpe tarieven voor glasweefsel behangen.

Verschil in prijs glasweefsel behang en structuur

Het is overigens ook belangrijk te weten dat er verschillen zijn in de prijs van glasweefsel behang en het type structuur.

Het ruitjesbehang waar veel muren in openbare gebouwen en instellingen mee zijn behangen, is een voordelige uitvoering. Een structuur in de vorm van een visgraatmotief is hoger in prijs.

Dat heeft te maken de mate van moeilijkheid als het om het produceren van het glasvezel behang gaat. Het is bewerkelijker om een visgraatmotief te realiseren dan een ruitjesmotief.

Overigens zijn de decoratieve uitvoeringen anders dan ruitjesmotief tegenwoordig het meest populair om toe te passen.

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Dikte (gram/m2)
 • Structuur

Glasweefsel behang in iedere kleur te schilderen

Het leuke van glasweefsel behang is dat het in iedere denkbare kleur is af te werken. Zo creëert u met de keuze voor een bepaalde structuur en kleur een eigen sfeer.

Glasweefselbehang is een perfecte basis in het interieur van uw woning. Dat geldt eveneens voor zakelijk of professioneel gebruik in kantoren, instellingen en organisaties.

De structuur van glasweefsel behang komt nog beter tot zijn recht nadat er een kleur op is aangebracht. Uiteraard is alles in een uit te besteden aan een van onze glasweefselbehangers.

Steeds opnieuw te schilderen

Glasvezelbehang in het interieur biedt nog een voordeel. Het is telkens opnieuw te schilderen in een andere kleur.

Misschien verandert u graag elk jaar van kleur in het interieur. Of wilt u de woonkamer om de paar jaar een opknapbeurt teven. Dan hoeft u niet steeds opnieuw te behangen.

Het behang is gewoon over te schilderen. Verandert u van een donkere naar een lichte kleur? Houd er dan rekening mee dat u de muur misschien twee keer moet schilderen om doorschijnen te voorkomen.

Bij een donkere kleur is het ook mogelijk om het glasweefsel behang dan eerst wit te schilderen en daarna in de gewenste kleur af te werken.

Glasweefsel behang met kleur

Glasweefselbehang is overigens ook verkrijgbaar met een afwerking in kleur. Bijvoorbeeld in een RAL-kleur. Dat heeft natuurlijk als voordeel dat u het behang niet hoeft te schilderen.

Glasvezelbehang dat al is geschilderd, is al decoratief en in de gewenste kleur te kiezen. Als u een geheel eigen kleur in gedachten heeft, is het aan te raden om niet voor deze optie te gaan.

Het biedt net even wat meer vrijheid qua kleur en sfeer om glasweefsel behang te schilderen. In dat geval is iedere denkbare kleur namelijk een optie.

 • In iedere kleur te schilderen
 • Steeds opnieuw te schilderen
 • Glasweefsel behang met kleur
 • Glasweefsel behang kant-en-klaar

Glasweefsel behang populair in nieuwbouwwoningen

Glasweefselbehang kent een grote populariteit in nieuwbouwwoningen. Daarbij is er een keuze tussen het gladde renovlies en glasvezelbehang met structuur.

Een gladde afwerking van de muur is wat dat betreft een geweldig alternatief voor het stuken van wanden. Een wand met structuurbehang voorziet meteen in een decoratief uiterlijk.

De keuze voor glasweefselbehang als alternatief voor stukwerk kent meerdere redenen. Een gestuukte wand is kwetsbaar voor stootjes. Dat is glasweefsel behang niet.

Moderne wanden in nieuwbouwwoning 

De voorkeur gaat tegenwoordig vaker uit naar glasweefsel behang dan naar stukwerk van wanden. Een gestuukte muur was altijd populair vanwege de strakke uitstraling.

De strakke uitstraling is eveneens te realiseren met glasweefsel behang dat nog vele extra voordelen biedt. Het is onder meer sterk, duurzaam en stootvast.

Een wand met glasweefsel behang heeft een ongekend lange levensduur. Het is bovendien qua kleur en sfeer steeds aan te passen naar eigen voorkeur. Vraag een gratis offerte aan voor meer informatie.

Scheurtjes in muur wegwerken met glasweefsel behang

Muren in nieuwbouwwoningen zijn niet altijd even strak en glad afgewerkt. Kleine scheurtjes zijn perfect weg te werken achter glasweefselbehang.

Dat is dus nog een extra reden om in uw nieuwbouwwoning de keuze te maken voor glasvezelbehang met of zonder geweven structuur.

Uw wanden komen er perfect afgewerkt uit te zien als u het behangwerk overlaat aan een van onze glasweefselbehangers.

 • Populair in nieuwbouwwoningen
 • Duurzaam, sterk en stootvast
 • Strak en glad of met decoratieve structuur
 • In iedere kleur af te werken
 • Scheurtjes onzichtbaar maken

Glasweefsel behang voor renovatiewoningen

In een bestaande woning of renovatiewoning zijn de muren er doorgaans een stuk slechter aan toe. Glasweefsel behang biedt dan echter ook een oplossing.

Het is wel van belang gaten te vullen en grote scheuren weg te werken. Die vallen namelijk niet helemaal weg achter glasweefsel behang.

Het glasweefselbehang is een ideale wandafwerking voor bestaande woningen en renovatiewoningen. Het interieur krijgt er namelijk een eigentijdse en moderne uitstraling van.

Glasweefsel behang voor bedrijven, instellingen en organisaties

Van oudsher is glasweefsel behang veel toegepast in bedrijven, instellingen en organisaties. Wie kent niet de muren in de wachtruimte van een huisarts, tandarts of in het ziekenhuis.

Daar ziet u vaak nog altijd glasweefsel behang in het welbekende ruitjesmotief terug. Ook in kantoren en andere bedrijfsmatige ruimtes is dit type behang perfect.

Dat heeft onder meer weer te maken met de sterkte en stevigheid. Eenmaal behangen en geschilderd zijn de muren van een perfecte afwerking voorzien.

Brandvertragende werking van glasweefsel behang

Het typische materiaal van glasweefsel behang in de vorm van glasvlies heeft een brandvertragende werking. Dat is zeker in bedrijven, organisaties en instellingen van groot belang.

Ook in huis is het belangrijk om oog te hebben voor de brandveiligheid. Papierbehang kent geen brandvertragende werking, maar glasvezelbehang dus wel.

De brandvertragende werking is een van vele extra voordelen die glasweefsel behang met zich meebrengt.

 • Uitstekend toe te passen in bestaande woningen
 • Perfect voor opknappen renovatiewoningen
 • Uitermate geschikt voor bedrijven, organisaties en instellingen
 • Uniek: brandvertragende eigenschappen

Werkwijze muren behangen met glasweefsel behang

Het is voor het beste resultaat aan te raden om het behangen van de muren met glasweefselbehang uit te besteden aan een van onze behangers.

Waarom? Omdat het behangen van wanden met glasweefsel behang niet te vergelijken is met het behangen van wanden met papierbehang. Het is een vaardigheid die de nodige ervaring en kennis vereist.

Glasweefsel behang voelt bijvoorbeeld heel anders aan en is wat dikker en stugger in vergelijking met papierbehang. De werkwijze van het aanbrengen van het behang is eveneens anders.

Muren voorbereiden voor aanbrengen van glasweefsel behang

Een goede voorbereiding is de beste start. Daarom is het belangrijk om de muren goed na te kijken op grote scheuren of gaten. Hiervoor is vulmiddel te gebruiken.

De wanden moeten ontdaan zijn van stof en vet. Oude restjes behang moeten helemaal van de muur verdwijnen. Wist u dat onze glasweefselbehangers deze klus ook graag voor u klaren?

Om de beste hechting te bewerkstelligen tussen het glasweefsel behang en de muur biedt een voorstrijkmiddel uitkomst op een zuigende muur. Deze stap hangt van het type muur af.

Muren inlijmen met glasweefselbehanglijm

Voor het behangen van glasweefsel behang is er speciaal glasweefselbehanglijm beschikbaar. Onze professionele glasweefselbehanger smeert de lijm op de muur met een roller.

Dat is dus een groot verschil met papierbehang waar lijm op de banen komt. De lijm komt op de muur iets verder dan de baan groot is.

Vervolgens plakt onze behanger de baan op de met lijm ingesmeerde muur. Het is belangrijk om de banen stevig aan te drukken, zodat er een strak resultaat uit voorkomt.

Bobbels en vouwen voorkomen

Gaat u liever zelf aan de slag? Dan is het handig om te weten hoe te werken. Bijvoorbeeld door van de raamkant af te werken.

Of door de banen iets langer te snijden dan de lengte van de muur. Het is beter om weg te snijden dan later stukken te moeten bijplakken. Dat lijkt niet mooi.

Eventuele bobbels en vouwen die er ontstaan, zijn direct met een schone roller weg te werken. Wacht daar niet te lang mee.

Tip voor de doe-het-zelver: zorg dat de naden strak tegen elkaar aankomen. Het is mogelijk om de banen een stukje over elkaar te plakken om vervolgens dubbel door te snijden.

 • Grote scheuren en gaten opvullen
 • Muur moet droog en vetvrij zijn
 • Zuigende muren voorbereiden met voorstrijk
 • Behanglijm op muur smeren
 • Banen plakken

Glasweefsel behang professioneel laten schilderen

Zit het glasweefsel behang eenmaal op de muur? Dan moet het even drogen voordat het schilderwerk start. Het schilderwerk hoeft alleen als het glasweefselbehang niet al op kleur is.

Onze professionele glasweefselbehangers zijn inzetbaar voor het hele proces. Zelfs als er nog oud behang op de muur zit, staan onze behangers al graag voor u klaar.

Het schilderwerk vormt eveneens onderdeel van de uitgebreide behangservice die wij met onze professionele behangers bieden. Ook het schilderwerk is vakwerk.

Schilderwerk als vakwerk op glasweefsel behang

Om het resultaat zo mooi mogelijk te laten zijn, is het aan te raden om de complete klus uit te besteden. Toch is het jammer als de muur perfect is behangen, maar het schilderwerk te wensen overlaat.

Het schilderen of sauzen van muren is nu eenmaal ook een vak op zicht. Het komt bij onervaren klussers bijvoorbeeld voor dat de dekking niet perfect is.

Of dat er te veel saus gebruikt is en er druppels saus op het glasweefsel behang achterblijven. Dat is niet mooi en hierdoor is de afwerking niet perfect. Voorkom deze problemen en huur onze professionele behanger in.

Totaalprijs voor compleet afgewerkt glasweefselbehang

Kiest u er ook liever voor om het behangen van glasvezelbehang uit te besteden aan onze professionele behangers? U krijgt een voordelige totaalprijs voor de uitbesteding van deze werkzaamheden.

Als u liever zelf ook aan de slag gaat, zoals het verwijderen van oud behang scheelt dat in de kosten. Het is dus mogelijk om op die manier de kosten extra te verlagen.

Als de muur al klaar is om te behangen, scheelt dat uiteraard arbeidstijd. Dat ziet u terug in de totaalprijs voor de opdracht.

 • Alleen behangen
 • Behangen inclusief schilderen
 • Oud behang verwijderen en behangen
 • Oud behang verwijderen, behangen en schilderen

Vul uw gegevens in voor het eerste contact

Het is meer dan de kleine moeite waard om even uw gegevens in te vullen. Dat is de eerste stap naar professioneel vakwerk.

Je gegevens invullen zorgt voor het eerste contactmoment om uw wensen duidelijk in kaart te brengen. Het is bij het achterlaten van uw gegevens al mogelijk om de opdracht te beschrijven.

Het persoonlijk contact biedt echter nog meer mogelijkheden om de opdrachtwensen exact te bespreken. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend net als de offerte die u ontvangt.

Ontvang een vrijblijvende offerte

U krijgt altijd een vrijblijvende offerte toegezonden voor het inhuren van onze glasweefselbehangers.

Het vrijblijvende karakter van de offerte van glasweefselbehang neemt de drempel weg als u nog twijfels heeft. U zit immers nergens aan vast, maar krijgt wel duidelijkheid over de kosten.

In de offerte staan de tarieven voor de werkzaamheden die u aan onze professionele glasweefselbehangers wenst uit te besteden. Bijvoorbeeld alleen behangen of het hele proces van A tot Z uitvoeren.

Werkzaam in heel Nederland

Misschien denkt u dat onze behangers niet in uw omgeving werkzaam zijn. Dan heeft u het mis. Onze professionele behangers zijn overal in Nederland beschikbaar om te behangen.

Onze glasweefselbehangers hebben heel Nederland als werkterrein en zijn inzetbaar voor zowel kleine als grote opdrachten.

De service is altijd van het hoogste niveau. Dat betekent onder meer dat de werkplek schoon en netjes achterblijft. Dat betekent ook dat onze behangers afspraken nakomen.

 • Gegevens invullen
 • Persoonlijk contact
 • Opdracht omschrijving
 • Vrijblijvende offerte

Betrouwbaar en professioneel

Het is belangrijk erop te mogen vertrouwen dat alles goed verloopt. Onze behangers die expert zijn in het aanbrengen van glasweefsel behang zijn betrouwbaar en professioneel.

Dat zijn niet alleen woorden, maar ook daden die in de praktijk al vele malen bewezen zijn. Neem de proef maar op de som. Wij zien u straks namelijk ook graag als een tevreden klant.

Het leveren van vakwerk voor een scherp tarief met materialen van de beste kwaliteit en klantgerichte service is ons beleid. Vul daarom gerust uw gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Op deze afbeelding staat de aanbieding van Behangservice.
Deze button gaat naar de pagina over renovlies.
Deze button gaat naar de pagina over vliesbehang.