Glasvliesbehang

Bij Behangservice bieden wij de beste prijs-kwaliteit verhouding aan voor glasvliesbehang kopen en aanbrengen. Al vanaf € 6 per m2 behangen wij de wanden van je woning. Bij Behangservice Nederland staan iedere dag weer 90 behangers klaar om de muren en plafonds in woningen van onze klanten te voorzien van het beste behang. 

Glasvliesbehang behoort tot de beste behangsoorten, omdat het op alle vlakken (prijs en scheurbestendig) wint van stucwerk. Bij nieuwbouw werken de muren nog zo’n drie jaar door. Wanneer je dit stuct kan je na 2 jaar het stucwerk weer opnieuw doen. Dit is bij vliesbehang niet het geval. Scheurvast, robuust, duurzaam en gladden muren. 

Wij bieden onze behangservice in heel Nederland aan. Dus zoek je een behanger Amsterdam of wil je een behanger inhuren in Eindhoven? Neem contact op met onze behangservice welke een landelijke dekking heeft. Glasvliesbehang kopen en laten aanbrengen regel je eenvoudig online via Behangservice.nl.

Wat is glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een behangsoort dat gemaakt is van glasvezels die in een vliesachtige stof zijn verwerkt. Het is bijzonder omdat het zeer sterk en duurzaam is, en ook goed bestand is tegen vocht en vuil.

Het is daarom vaak gebruikt in ruimtes waar veel vocht aanwezig is, zoals badkamers en keukens. Ook is het brandvertragend en heeft het een goede geluidsisolatie. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen en te verwerken.

Vliesbehang wordt vaak gebruikt in plaats van traditioneel papieren behang omdat het steviger en duurzamer is. Het grote voordeel is dat deze behangsoort ook bestand is tegen vocht. Daarentegen is het iets moeilijker om aan te brengen dan traditioneel behang en vereist daardoor professionele hulp.

Glasvliesbehang aanbrengen in een nieuwbouwwoning en dan professioneel sauzen.

Voordelen glasvliesbehang kopen

 • Duurzaamheid: Glasvliesbehang is steviger en duurzamer dan traditioneel papieren behang. Het gaat daardoor langer mee dan ‘gewoon’ behang. 
 • Vochtbestendigheid: Omdat het gemaakt is van glasvezelvlies met een kunststofcoating, is het bestand tegen vocht en kan het daarom ook gebruikt worden in badkamers en keukens.
 • Brandveiligheid: Glasvlies wordt vaak gebruikt in gebouwen die eisen stellen aan brandveiligheid omdat het niet brandbaar is.
 • Schimmelbestendigheid: Omdat glasvlies behang vochtbestendig is, is het minder vatbaar voor schimmelgroei dan andere behangsoorten.
 • Minder kans op scheuren: Doordat glasvlies steviger is dan traditioneel behang, is de kans op scheuren kleiner.
 • Goede isolatie: Glasvliesbehang heeft een goede isolatie-eigenschap waardoor het bijdraagt aan een betere thermische en akoestische isolatie van een ruimte.

Glasvliesbehang aanbrengen door behanger

Glasvliesbehang aanbrengen is een vak apart. Laat daarom glasvliesbehang aanbrengen door een professionele behanger van Behangservice Nederland. Vanaf zes euro per vierkante meter kan je een Renovlies behanger inhuren.

Aangezien glasvlies een professioneel product is, vereist dit professionele hulp bij glasvliesbehang aanbrengen. Dit komt doordat het plakken van dit behang meer technische vaardigheden vereist dan traditioneel behang. Een professionele behanger heeft de juiste gereedschappen en vaardigheden om ervoor te zorgen dat het behang perfect strak aangebracht wordt, zonder bubbels of plooien.

Daarnaast kan een professionele behanger ook problemen oplossen, die kunnen ontstaan tijdens behang aanbrengen. Zoals problemen met de ondergrond of het aanbrengen van randafwerkingen.

Als je ervoor kiest om glasvliesbehang te laten aanbrengen, is het belangrijk om een professionele behanger te kiezen die ervaring heeft met het plakken van dit specifieke type product. Hierdoor ben je er zeker van dat het eindresultaat van de hoogste kwaliteit is en aan je verwachtingen voldoet. Vraag een gratis offerte aan bij Behangservice Nederland.

Soorten glasvliesbehang

Er zijn verschillende soorten glasvliesbehang verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. De meest voorkomende soorten glasvliesbehang zijn:

 1. Glad glasvliesbehang: Dit is een van de meest populaire soorten glasvliesbehang, omdat het een gladde en strakke afwerking geeft. Het wordt vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers en zakelijke ruimtes.
 2. Structuurbehang: Dit type heeft een structuur of patroon op de oppervlakte, waardoor het een unieke en decoratieve uitstraling geeft. Het wordt vaak gebruikt in woningen of gebouwen met een landelijke of traditionele uitstraling.
 3. Vliesbehang met een fotoprint: Dit type glasvlies behang heeft een fotoprint van een afbeelding, zoals een landschap of stad, op de oppervlakte. Dit is een geweldige manier om een unieke en persoonlijke touch aan een ruimte toe te voegen.
 4. Glasvliesbehang voorgeschilderd: Dit behang is al voorzien van een laag verf, voordat het wordt aangebracht op de wand. 
 5. Vliesbehang voor buitengebruik: Deze behangsoort is speciaal gemaakt voor buitengebruik en is bestand tegen weersinvloeden. Het wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding of terrasoverkappingen.
 6. Vliesbehang voor brandveiligheid: Dit type is speciaal gemaakt voor brandveiligheid en is bestand tegen hitte en vlammen. Het wordt daarom veel toegepast in gebouwen met strenge brandveiligheidseisen.
 7. Vliesbehang voor geluidsisolatie: Deze behangsoort is speciaal gemaakt voor geluidsisolatie en helpt bij het verminderen van geluidsoverdracht tussen ruimten. Het wordt vaak gebruikt in kantoren, appartementen en woningen.

Houd er rekening mee dat deze lijst niet volledig is en er nog meer soorten van glasvliesbehang zijn, afhankelijk van de specifieke eigenschappen en toepassingen, zoals Renovlies behang of glasvezelbehang. Wil je hier meer over weten of uitleg over de soorten glasvliesbehang? Neem dan gerust eens contact op met de professionals van Behangservice Nederland. 

Kies kleur met glasvliesbehang voorgeschilderd. Glasvliesbehang aanbrengen

Glasvliesbehang glad afgewerkt

Door te kiezen voor glasvlies op de muren, ben je verzekerd dat de muren glad zijn. Glasvliesbehang glad is namelijk een soort glasvliesbehang dat een gladde afwerking heeft.

Dit type behang wordt vaak gebruikt in woningen of gebouwen waar een strakke en moderne uitstraling gewenst is. Het is dan ook een populaire keuze voor woonkamers, slaapkamers en zakelijke ruimtes, omdat het een efficiënte manier is om de muren een professionele uitstraling te geven.

Een van de voordelen van glasvliesbehang glad is dat het een stevige en duurzame optie is. Het is gemaakt van glasvezelvlies, die versterkt zijn met een kunststofcoating, waardoor het bestand is tegen vocht en scheuren. En daardoor ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, toilet of keuken. 

Glasvlies is bovendien schimmelbestendig en brandveilig, waardoor het een geschikte optie is voor gebouwen die eisen stellen aan brandveiligheid. Bovendien, het is een zeer goede isolatie voor thermisch en akoestisch.

Een ander voordeel is dat glasvliesbehang glad een zeer geschikte oplossing is voor super strakke muren. Dit lukt niet zo snel met een ‘standaard’ behangsoort. Vliesbehang is namelijk scheuroverbruggend en stootvast, dat maakt het net zo kwalitatief als stucwerk.

Glasvliesbehang plakken is echter een technisch proces en vereist daardoor vakmanschap van een professional. Vraag daarom Behangservice Nederland om hulp voor het glad en plooivrij aanbrengen van ieder soort vliesbehang; van glasvlies tot renovlies behang.

Kies kleur met glasvliesbehang voorgeschilderd

Glasvliesbehang voorgeschilderd is ook een behangsoort van glasvliesvezels. Het is een type glasvliesbehang dat al is voorzien van een laag verf of verfsoort, voordat het wordt aangebracht op de muur. Dit bespaart tijd en arbeid omdat er geen extra verf of verfsoort op de muur hoeft te worden aangebracht, nadat het behang is geplakt.

Glasvliesbehang voorgeschilderd is verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en kleurenschema’s, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige manier om een kamer op te frissen of te veranderen. Het is ook ideaal voor gebruik in gebouwen met strenge brandveiligheidseisen, omdat de verf van het behang vlam vertragend is.

Houd er wel rekening mee dat voorgeschilderd glasvliesbehang minder flexibel is bij het aanpassen naar een andere kleur. Het is dus belangrijk om goed over de keuze van de kleur na te denken voordat je het glasvliesbehang voorgeschilderd kiest en door onze behangservice laat aanbrengen. 

Kosten glasvliesbehang per m2

Glasvliesbehang kan je laten aanbrengen op gipskarton, metalstud en betonnen wanden. De kosten glasvliesbehang per m2 start bij Behangservice Nederland vanaf € 6 euro/m2.

Afhankelijk van hoe groot de ruimte is, welk vlies je kiest en of de muren nog voor behandeld en gesaust moet worden kan de kosten glasvliesbehang per m2 iets toenemen.

Vraag voor een exacte prijs gewoon een gratis offerte aan voor jouw bouwproject of woning. 

Vliesbehang is een duurzame, schimmelbestendige, brandveilige en efficiënte manier om uw muren een professionele uitstraling te geven. Het vereist echter professionele hulp bij het aanbrengen en is vaak een iets duurder dan traditioneel behang, maar de eindresultaten zijn het dubbel en dwars waard.

Glasvlies maakt iedere muur glad en strak, net zoals Renovlies doet. Wil je meer weten over de verschillende behangsoorten en wat de kosten behanger zijn? Vraag nu een offerte op bij Behangservice Nederland, we hebben een landelijke dekking met behangers door het hele land. 

Op deze afbeelding staat de aanbieding van Behangservice.
Deze button gaat naar de pagina over renovlies.
Deze button gaat naar de pagina over vliesbehang.