Glasvezelbehang

Wil je glasvezelbehang op je muren? Huur dan een professionele behanger in, die zorgt dat het behang tot in de puntjes verzorgd is. Strak, vakkundig en met de beste materialen aangebracht.

Glasvezelbehang is gemaakt van sterk materiaal en gaat daarom zeer lang mee. Verkrijgbaar in verschillende motieven en patronen. Huur Behangservice in voor de beste en professionele behanger van Nederland. Scherpe prijs en vakbekwame behangers.

Vraag gratis en vrijblijvend de beste offerte aan.

Glasvezelbehang door professionele behanger aanbrengen

Glasvezelbehang is een unieke soort behang dat niet wordt gemaakt van papier, maar door het samenpersen van fijne glasvezels. Dit maakt het materiaal sterk en duurzaam, en in staat om te weerstaan aan vocht en brand.

Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en traditioneel vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief of patroon bevat, waardoor het een decoratieve touch kan geven aan een ruimte.

Glasvezelbehang aanbrengen bij nieuwbouw door een professionele behanger.

Voordelen van glasvezelbehang

  • Het is sterk en duurzaam
  • Is bestand tegen vocht en brand
  • Het kan helpen bij het voorkomen van schimmelgroei
  • Glasvezelbehang biedt goede geluidsisolatie
  • Het is geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge vochtigheid
  • Het is geschikt voor gebruik in gebieden waar brandveiligheid van belang is
  • Kan worden geverfd of gedrukt met verschillende ontwerpen en kleuren
  • Het is eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • Het is een goede keuze voor gebruik in gebieden waar er een hoge mate van slijtage wordt verwacht
  • Glasvezelbehang heeft een scheur overbruggende werking
  • Het is geschikt voor het maskeren van oneffenheden
  • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Het is stootvast
  • Waterdamp kan erdoorheen
  • Het kan in elke gewenste kleur worden geschilderd
  • Overschilderbaar
  • Het is brandveilig
  • Glasvezelbehang is goedkoper dan stuken
  • Het beschermt wanden tegen haarscheurtjes

Het op een na beste behang is Glasvezelbehang

Glasvezelbehang komt vaak op de tweede plaats in vergelijking met renovlies behang, omdat het meer tijd en vaardigheid vereist om correct aan te brengen.

Het is ook minder flexibel, omdat het niet geschikt is voor gebruik op geverfde muren en het materiaal is vaak duurder dan renovlies behang.

Glasvezelbehang is wel geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge vochtigheid, gebieden waar brandveiligheid van belang is en kan worden geverfd of gedrukt met verschillende ontwerpen en kleuren.

Nadelen van glasvezelbehang zijn dat het niet makkelijk eraf te halen is, grote scheuren lastig te herstellen zijn en niet door elke behanger te plakken is.

Waarom kies je voor Glasvezelbehang?

Snelheid en gemak: Glasvezelbehang is eenvoudig te installeren en te onderhouden, het is snel aan te brengen en hoeft bovendien niet eerst geschilderd te worden. Dit maakt het ideaal voor mensen die geen ervaring hebben met het aanbrengen van behang of die weinig tijd hebben.

Duurzaamheid: Glasvezelbehang is sterk en duurzaam, het is bestand tegen vocht en brand, kan helpen bij het voorkomen van schimmelgroei en biedt goede geluidsisolatie.

Flexibiliteit: Glasvezelbehang is geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge vochtigheid, geschikt voor gebruik in gebieden waar brandveiligheid van belang is, kan worden geverfd of gedrukt met verschillende ontwerpen en kleuren.

Design: Het is beschikbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor je een groot aanbod aan keuze heeft.

Scheur overbruggende werking: Het heeft een scheur overbruggende werking, waardoor scheurtjes in de wanden minder snel zichtbaar zijn.

Maskeren oneffenheden: Het is geschikt voor het maskeren van oneffenheden in wanden, hierdoor is het perfect voor gebruik in oudere woningen.

Glasvezelbehang kopen voor een nieuwbouwwoning.

Belangrijk om vooraf te weten over afwerking van de muur

Veel aannemers spreken vaak over wanden die klaar zijn voor glasvliesbehang of scanbehang. Maar wat houdt dit precies in? Hieronder een korte uitleg over de verschillende manieren van afwerking:

Klasse A: de muren zijn geschikt voor direct behangen of sauzen. Dit is het hoogste afwerkingsniveau, waarbij de naden zijn afgewerkt over de totale wand en er een dunne filmlaag is aangebracht.

Klasse B: de wanden moeten eerst licht worden opgeschuurd. Dit is het meest voorkomende afwerkingsniveau bij nieuwbouwwoningen, waarbij de schroefgaten en naden zijn gevuld.

Klasse C: eerst moeten de wanden een lichte stuclaag krijgen. Als de muren op deze manier zijn afgewerkt, zijn er nog extra stappen nodig, zoals het aanbrengen van een filmlaag.

Er is geen enkel behangsoort dat zomaar geplakt kan worden. Daarom adviseren we om voorzichtig te zijn met behangbedrijven die beweren dat alles mogelijk is.

Het behangen met glasvezelbehang is een proces. Het begint altijd met het creëren van de juiste ondergrond. Alleen dan kan er worden gegarandeerd dat de wanden strak worden afgewerkt. Laat je door ons professionele behangers adviseren, want een strakke muur is mooier en beter voor onderhoud.

Glasvezelbehang kopen en laten aanbrengen door de specialist Behangservice

Voordat je glasvezelbehang koopt, zijn er een paar zaken die belangrijk zijn om te overwegen: de staat van de muren, de gewenste kleuren, ga je zelf verven of besteed je dit uit, je budget en of de vloer achteraf geplaatst wordt.

Dit zijn belangrijke factoren waarom glasvezelbehang niet door elke behanger aangebracht kan worden, omdat het niet alleen het plakken is, maar ook het proces ervoor.

Glasvezelbehang is ontwikkeld uit kleine stukjes glasvezel die verweven en geperst zijn tot een sterk soort gaas. Hierdoor versterkt en beschermt het de muur. Het is ideaal voor oude woningen, vooral als je oneffenheden wilt wegwerken.

Ook glasweefselbehang wordt bij nieuwbouwwoningen regelmatig gebruikt. Je kunt glasvezelbehang kopen bij verschillende winkels zoals Gamma, Praxis, Action, Kwantum, Karwei, maar we raden aan om te kiezen voor een hoge kwaliteit.

Behangservice werkt uitsluitend met A-producten, inclusief lijm, verf en kit. Hoewel we de goedkoopste m2-prijzen bieden, besparen we niet op onze materialen, omdat het werk dat we leveren ons visitekaartje is.

Het is raadzaam om een ervaren professioneel als Behangservice in te schakelen voor een goede afwerking.

Het is niet verstandig om te besparen op behangwerk. Als je geld wilt besparen, raden we je aan op dit te doen op het schilderwerk, omdat dit veel makkelijker is dan behangen en de kans groter is dat je dit zelf kunt doen.

Glasvelbehang plakken en sauzen tegen een goedkope m2 prijs.

Verschillende soort glasvezelbehang

Papieren glasvezelbehang: Dit is de meest voorkomende soort glasvezelbehang en het goedkoopste. Het is gemaakt van papier en een dunne laag glasvezel. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, maar het is niet zo sterk als andere soorten glasvezelbehang.

Non-woven glasvezelbehang: Dit type glasvezelbehang is gemaakt van een mengsel van papier en glasvezel en heeft een stevigere structuur dan papieren glasvezelbehang. Het is gemakkelijker aan te brengen, omdat het niet hoeft te worden ingeweekt in water voor gebruik.

Vinyl glasvezelbehang: Dit type glasvezelbehang is gemaakt van vinyl en een dunne laag glasvezel. Het is steviger en duurzamer dan papieren glasvezelbehang en bestand tegen vocht, maar het is moeilijker aan te brengen en te verwijderen.

Textiel glasvezelbehang: Dit type glasvezelbehang is gemaakt van textiel en glasvezel. Het is zeer sterk en duurzaam, maar ook moeilijker aan te brengen en te verwijderen dan andere soorten glasvezelbehang.

Hoe lang moet glasvezelbehang drogen voor verven?

De droogtijd van glasvezelbehang voordat het geverfd kan worden, is afhankelijk van enkele factoren, waaronder de dikte van de glasvezel, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer.

Het is aan te raden om minimaal 24 uur te wachten voordat je begint met verven. Dit geeft de behanglijm de tijd om volledig uit te harden en voorkomt dat het verf afgeeft op het behang.

Het is ook belangrijk om te controleren of het behang volledig droog is voordat je start met schilderen. Dit kan gedaan worden door een stukje behang te verwijderen en te controleren of er geen vocht aanwezig is.

Het is aan te raden om in een goed geventileerde ruimte te werken, dat helpt bij het drogen van het glasvezelbehang en vermindert ook de kans op schimmels of schimmelvorming.

Gemiddeld moet je een behanger inhuren voor maximaal drie dagen:

Eerste dag: Schuren en behangen

Tweede dag: Schilderen of spuiten

Derde dag: Kitten en opruimen

Bovenstaand tijdschema is wel afhankelijk hoe glad de wanden zijn opgeleverd bij de bouw. Op het moment dat er een extra laag aangebracht moet worden dan komt er 1 à 2 werkdagen bij.

Behangservice is goedkoper dan andere behangbedrijven?

Behangservice is een behangbedrijf dat zich onderscheidt van andere renovlies behangers door de voordelige prijzen. Dit komt voornamelijk door onze grootte en efficiëntie als marktleider in Nederland.

Met de grootste voorraad A-kwaliteit behang en hoogwaardige latex op verschillende locaties in Nederland, kunnen we de klanten de goedkoopste prijzen aanbieden.

Daarnaast biedt Behangservice een ongekende service dankzij ons grote team van bijna 90 behangers. Hierdoor kunnen we snel en efficiënt werken en leveren we al jaren hoog kwaliteit werk waar de klanten zeer tevreden over zijn.

Behangservice biedt ook een gratis offerte en een geheel vrijblijvend inzicht in alle mogelijkheden als je interesse hebt. Dit maakt het makkelijk om een weloverwogen keuze te maken voor jouw project.

Kortom Behangservice is een betrouwbare en voordelige keuze voor het laten zetten van glasvezel behang. Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte op.

Op deze afbeelding staat de aanbieding van Behangservice.
Deze button gaat naar de pagina over renovlies.
Deze button gaat naar de pagina over vliesbehang.