Behangen: zelf doen of toch maar niet?

Behangen is een klus waarvan veel mensen denken het zelf gemakkelijk te doen. Niets is echter minder waar. Het is een vak op zich om met behangplakken tot een perfect resultaat te komen.

Natuurlijk zijn er ook klussers die er hun hand niet voor omdraaien. Er is echter altijd een groep die tegen problemen aanloopt. Wilt u problemen voorkomen?

Als u geen problemen wenst met het behangen, is het aan te raden onze professionele behanger in te schakelen. Wij hebben voor ieder type behang een professional beschikbaar.

Wat zijn de problemen met zelf behangen?

Het probleem met zelf behangen, is dat mensen vaak niet weten waar zij aan beginnen. Wie voor het eerst deze manier van wandafwerking zelf doet, maakt vaak foutjes.

Een veelvoorkomende fout is al dat er sprake is van een verkeerd soort behanglijm. Of er is nog wat behanglijm over van een vorige keer die men gebruikt.

Of dat ook het goede behanglijm betreft, is dan nog maar zeer de vraag Er zijn nu eenmaal verschillende soorten behangpapier en verschillende soorten behanglijm.

Juiste behanglijm voor behangen

Onze professionele behangers houden uiteraard rekening met het soort lijm voor het behangen van wanden. Zo is er voor papierbehang ander lijm nodig dan voor vliesbehang.

Er is voor het behangen van vliesbehang speciale vlieslijm nodig. Dit is bijvoorbeeld poederlijm of kant-en-klare vliesbehanglijm die de behanger direct op de muur aanbrengt.

Het is dus ook handig om te weten dat de banen vliesbehang geen lijm krijgen, maar in plaats daarvan de muur. Bij vinylbehang voorziet de behanger de banen eerst van lijm.

Gewoon maar in de hoek beginnen met behangen

Een onervaren klusser begint vaak maar gewoon in een hoek met behangen. Geen enkele hoek is in huis echter helemaal recht. Dat leidt tot scheef behang aan het einde.

Het is daarom van belang om bijvoorbeeld met een loodlijn te behangen. Het resultaat is dan in elk geval recht. Onze professionals weten uiteraard het behang recht en strak te plakken.

Het is overigens afhankelijk van het type behang, zoals met een decoratieve print ook mogelijk in het midden te beginnen.

Denkt u wel aan de temperatuur in huis?

Wist u dat voor het behangen er sprake is van een ideale temperatuur in huis? De perfecte temperatuur bevindt zich voor behangen tussen de 18 en 20 graden Celsius.

Het is ook belangrijk om ramen en deuren te sluiten tijdens het aanbrengen van het behang. Op deze manier blijft de temperatuur behouden.

U hoeft de kachel niet aan te zetten om het behang goed te laten drogen. De genoemde temperatuur is voldoende voor een optimaal droogproces.

Benodigde rollen uitrekenen

Voor het behangen van een wand of meerdere wanden is er behang nodig. Daarvoor is het nodig uit te rekenen hoeveel rollen er nodig zijn.

Een behangsoort met een patroon erop levert doorgaans meer snijverlies op dan effen behang. Het is bij een decoratief karakter uiteraard belangrijk dat het patroon van de banen aansluit.

Er is overigens een enorme keuze uit allerlei behangsoorten en dessins. Vliesbehang en fotobehang zijn voorbeelden van verschillende soorten.

Gemak van uitbesteden

In plaats van zelf aan de slag te gaan, is het wel heel gemakkelijk om het behangen uit te besteden. Onze professionele behangers staan voor u klaar om de klus uit te voeren.

Het is niet alleen veel gemakkelijk om voor het uitbesteden te kiezen. U krijgt namelijk ook de garantie op een perfect resultaat. Die garantie heeft u niet als u het zelf gaat doen.

Het gemak van het uitbesteden van het behangen is direct te ondervinden. U hoeft alleen maar uw gegevens achter te laten op het invulveld voor een gratis offerte.

Zelf type behang en dessin kiezen

Het behangen van uw wand is uit te besteden, maar u bepaalt natuurlijk wat er op de muur komt. Heeft u al een idee van de mogelijkheden en behangsoorten?

Er zijn allerlei behangsoorten beschikbaar, zoals papierbehang, glasvezelbehang, vinylbehang en vliesbehang. De laatstgenoemde soort is enorm populair in nieuwbouwhuizen.

Het type behang is uiteraard persoonsgebonden. Glasvezelbehang en vliesbehang vormen een prachtige basis voor een afwerking met saus.

Het echte behang dat direct klaar is na het behangen, betreft het papierbehang en vinylbehang. Deze behangsoorten zijn gekleurd of decoratief van zichzelf en meteen een eindafwerking.

Wand behangen met glasvezelbehang of vliesbehang

Een wand behangen met glasvezelbehang of met vliesbehang is geen eindafwerking. Deze behangsoorten werken onze professionele behangers af met saus.

Wist je dat vliesbehang zonder structuur te behangen is? Zo ontstaat er een hele strakke en vlakke wand die wel gestukt lijkt te zijn. uiteraard is een reliëf of patroon ook mogelijk.

Het voordeel van glasvezelbehang en vliesbehang is dat deze altijd weer over te schilderen zijn. Dus eenmaal behangen en altijd op elk moment weer in een andere kleur om te toveren.

Lijm voor het behangen

Bij vliesbehang is het voor het behangen belangrijk dat er nen gelijkmatige verdeling van lijm over de wand is. Een plaktafel is niet nodig. Onze professional behangt rechtstreeks vanaf de rol.

Bij het behangen met papierbehang is het van belang om het behang zelf in te smeren met lijm. Eerst twee derde van de baan en dan dubbelklappen om het restant in te lijmen.

Voor het behangen met papierbehang is het handig om van een behangplaktafel gebruik te maken. Hier zijn de banen op te leggen en is het gemakkelijker om de lijm in te smeren.

Een goede voorbereiding is belangrijk voor het behangen

Voor iedere behangsoort is het van belang dat er sprake is van een goede voorbereiding. Dat is namelijk al het halve werk. Bijvoorbeeld met het verwijderen van oud behang.

Zijn er gaatjes of scheuren te zien in de muur? Dan is het nodig herstelwerkzaamheden uit te voeren en de gaatjes en scheuren op te vullen.

Een strakke wand die helemaal glad is, levert het beste resultaat op. Bij het achterwege laten van herstelwerkzaamheden bestaat de kans dat de oneffenheden nog zichtbaar zijn.

Wat zijn de kenmerken van de behangsoorten?

Als de keuze valt op het behangen van wanden is het van belang om wetenschap te hebben van de verschillende soorten. Elk type behang heeft bovendien weer andere kenmerken.

Duplexbehang is bijvoorbeeld heel voordelig en heeft twee lagen papier. Deze behangsoort is met reliëf verkrijgbaar of in een gladde uitvoering.

Het voordeel van duplexbehang met reliëf is dat oneffenheden in een muur beter te verbergen zijn. Een nadeel is dat het niet mogelijk is het duplexbehang te schilderen of nat af te nemen.

Kenmerken van vinylbehang

De kwaliteit van vinylbehang is net even wat beter dan die van duplexbehang. Een van de kenmerken is het kunststoflaagje. Het is bovendien scheurvast en sterk.

Een ander kenmerk van vinylbehang is dat het mogelijk is om eventuele oneffenheden te camoufleren. Het is een duurzaam soort behang die waterafstotend is.

Het is zelfs mogelijk om vinylbehang in de keuken of in de badkamer toe te passen dankzij de waterafstotende eigenschappen.

Vliesbehang: populair in nieuwbouw

In nieuwbouwhuizen is er vaak sprake van een voorkeur voor behangen met vliesbehang, Dat komt omdat wanden in nieuwbouwwoningen vaak nog werken.

Door het werken van de wanden ontstaan er mogelijk in de eerste jaren van nieuwbouw scheuren. Als de wand is behangen met vliesbehang, valt dat haast niet op.

Vliesbehang krimpt niet en is zeer stevig. Het is bovendien behang dat af te wassen is en geschikt voor muren die een lichte scheurvorming hebben.

Glasvezelbehang in uiteenlopende structuren

Glasvezelbehang aanbrengen is eenvoudig voor een van onze professionals. Het voordeel is dat onze behangers tevens de verder afwerking voor hun rekening nemen.

Dat betekent dat na het behangen onze professional aan de slag gaat met saus in een kleur naar keuze. Het is altijd weer over te schilderen in een andere kleur naar keuze.

Glasvezelbehang is niet het goedkoopste behang, maar wel de sterkste behangsoort. Oneffenheden zijn er mee onzichtbaar te maken en het is goed tegen vocht bestand.

Vraag gratis een offerte aan

Maak het uzelf gemakkelijk en laat het behangen over aan een behangspecialist. Ons behangbedrijf weet met elk type behang om te gaan.

Vraag gratis een offerte aan. Het kost u niets meer dan enkele minuten van uw tijd, maar levert een groot voordeel op.

U krijgt concreet inzicht de kosten van het behangen en eventueel het schilderwerk. Bijvoorbeeld als u voor vliesbehang of voor glasweefselbehang kiest.

Kosten behangen uitgedrukt per m2

De kosten in de offerte zijn uitgedrukt per m2. Dat maakt het voor u inzichtelijk en gemakkelijk omdat er geen sprake is van een prijs per uur.

Een m2 prijs staat vooraf vast, waarbij er dus geen sprake is van het berekenen van de totale arbeidsduur. Deze arbeidsuren zijn uiteraard wel verrekend in de totale m2 prijs.

De kosten van het behangen omvatten meerdere onderdelen. Denk maar aan het behang, de lijm, maar ook aan de arbeidsuren.

Is zelf behangen niet goedkoper?

Natuurlijk is zelf aan de slag gaan met het behang goedkoper dan een behangspecialist inschakelen. Als het daarom gaat en niet om het resultaat is uw keuze wellicht snel gemaakt

.Wij willen u er echter op wijzen dat het zelf behangen niet altijd de beste oplossing is. Vooral niet als u onervaren bent. Misschien heeft u wel eens papierbehang geplakt en wilt u niet vliesbehang.

Het plakken van vliesbehang of glasvezelbehang is weer heel anders dan het plakken van papierbehang. Dat is een verschil dat u zeker niet moet onderschatten.

Is het laten doen duur?

Het plakken van behang is helemaal niet duur als u dat uitbesteedt aan een van onze professionals. Als u alles zelf doet, is dat het goedkoopst.

Als u ervoor kiest om de klus uit te besteden, bent u bij ons aan het goede adres. Wij voorzien in de echte behangspecialisten, maar wel voor een voordelige prijs.

Het laten doen is dus niet duur, maar geeft u wel de zekerheid op het perfecte resultaat. Strakke banen zonder luchtbellen en decoratieve elementen in banen die echt aansluiten.

Kies voor vakmanschap en niet voor ergernis

De kans is aanwezig dat u zich gaat ergeren aan de behangen wand als u het zelf heeft gedaan. Bijvoorbeeld omdat er her en der toch luchtbellen te zien zijn die u niet meer wegkrijgt.

Of als banen met een print niet goed op elkaar aansluiten. Dat is echt een van de grootste bronnen van ergernis van mensen die zelf hebben behangen.

Die ergernis is gemakkelijk te voorkomen door voor vakmanschap te kiezen. Vraag daarom gewoon vrijblijvend een offerte aan bij onze behangspecialisten.

Behangspecialisten in heel Nederland beschikbaar

Wij hebben in heel Nederland behangspecialisten beschikbaar die met hun vakmanschap voor u klaarstaan. Ook in uw regio, stad, plaats of dorp zijn wij actief.

Onze landelijke dekking laat ook zien dat wij de markt voor behangen in Nederland volledig bedienen. Wij maken daarin geen uitzonderingen en komen ook graag bij u langs.

Zo zijn wij onder meer actief in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Venlo, Den Bosch, Heerenveen, Meppel en in Vlissingen.

Het lijkt zo gemakkelijk

Op het oog lijkt het heel gemakkelijk, maar wacht maar tot u er in de praktijk voorstaat. Dan valt het toch wel even tegen om wandbehang secuur en recht te plakken.

Een patroon dat moet doorlopen? U bent zeker niet de enige die de baan keer of keer weer van de muur af moet halen. Gewoon omdat het patroon niet goed aansluit.

De kans is ook groot dat u verkeerd begint met plakken. De eerste baan leidt dan al tot een desastreus eindresultaat. Dat wilt u toch niet?

Wandbehang professioneel aangebracht

De enige manier om gegarandeerd een strakke muur met wandbehang te krijgen, is door het uit te besteden. Onze specialisten zijn er klaar voor.

U wilt toch ook:

  • Strak wandbehang
  • Banen die naadloos aansluiten
  • Patronen zonder onderbreking
  • Een perfecte afwerking

Dan is de keuze toch echt snel gemaakt voor het professioneel aanbrengen van wandbehang. De behangmedewerkers staan bij wijze van spreken al klaar om bij u langs te komen.

Toch zelf doen? Helaas met wat foutjes?

Mocht u toch zelf willen behangen, houd dan rekening met eventuele foutjes. Er zijn foutjes die vaker voorkomen bij het zelf behangen. Die zijn dan mogelijk nog wel te herstellen.

Plakt u vliesbehang en zit het niet goed? Trek het dan snel los, want de lijm op de muur droogt erg snel op.

Zijn er luchtbellen te zien, maar zijn deze niet meer glad te strijken? Misschien dat een speldenprik in de luchtbel nog uitkomst biedt. Gebruik daarna een borstel om het glad te strijken.

Is er een losse naad te zien? Werk losse naden eventueel bij met een penseel met een beetje lijm erop. Lijmvlekjes zijn gemakkelijk met een spons te verwijderen.

Behangen zonder foutjes

U wilt natuurlijk geen foutjes zien na het behangen. De enige manier om dat gegarandeerd te voorkomen, is door een behanger in te huren.

Het inhuren van een behanger biedt zoveel meer zekerheid. Of het nu gaat om een papierbehanger, vliesbehanger of vinylbehanger. Wij hebben de specialisten beschikbaar.

Kies voor zekerheid en voor behangen zonder foutjes. Die garantie geven wij u met onze specialisten die in heel Nederland aanwezig zijn.

Snel en gemakkelijk vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Vraag snel en eenvoudig een offerte aan die wij vrijblijvend toesturen.

Alleen al de gedachte dat u niet zelf hoeft te behangen, moet toch al een fijn gevoel van rust geven? Die rust is er helemaal als de klus echt is uitbesteed.

De uitbesteding is overigens pas echt na een ondertekende offerte. De aanvraag ervoor zelf kost niets en is echt 100% vrijblijvend.

Liever even bellen?

Het is voor te stellen dat u liever eerst even telefonisch contact heeft. Wij zijn gewoon telefonisch bereikbaar dus dat komt goed uit.

Bel ons gerust tijdens kantooruren op 030-2081842. Dat is het telefoonnummer van ons hoofdkantoor, maar zoals gezegd zijn wij in iedere stad actief.

Wij zijn er trots op om met onze landelijke dekking heel Nederland te bedienen. Door even te bellen, is het gemakkelijker om u wensen voor het behangen aan ons voor te leggen.

Wanden goedkoop laten behangen

Wij bieden u graag een extra voordeel. Onze behangspecialisten zijn wel de beste, maar niet de duurste behangers.

Dat is dus een voordeel. U heeft de mogelijkheid om uw wanden goedkoop te laten behangen. Daarbij bieden wij u de beste kwaliteit en zekerheid van het perfecte behangwerk.

Het goedkoop behangen van wanden combineren wij met vakmanschap, kennis en ervaring. Ook bieden onze behangers u graag de beste service. Dat is al merkbaar vanaf het allereerste contact of dat nu telefonisch is of per mail.

Niet meer twijfelen, gewoon doen

U hoeft niet meer te twijfelen. Gewoon doen. Even dat formulier online invullen met uw gegevens of even bellen. Dat is de beste stap om te zetten.

Het behangen is vakwerk en precisiewerk dat zeer nauwkeurig luistert. Kies voor voordelig gemak en voor het beste resultaat. Dat garanderen wij en dat beloven wij.

Op deze afbeelding staat de aanbieding van Behangservice.
Deze button gaat naar de pagina over renovlies.
Deze button gaat naar de pagina over vliesbehang.